Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Η προκήρυξη για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές


Δημοσιοποιήθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) η προκήρυξη για τους υποψηφίους που θέλουν να εισαχθούν στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών. Την προκήρυξη μπορείτε να τη διαβάσετε / "κατεβάσετε" πατώντας εδώ: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΕΕΘΑ

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Η καινοτομία του Ποταμιού

Του Δημήτρη Κουρέτα *
Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, καθηγητής
 του Παν/μίου Θεσσαλίας, Δημ. Κουρέτας

Ο Linus Torvalds, όταν ξεκίνησε το Linux που τώρα έχουν σαν πυρήνα τους η πλειονότητα των λειτουργικών συστημάτων καθώς και το Android της Google ήταν απλά φοιτητής πληροφορικής. Ως φοιτητής δεν είχε καμία ιδέα για το πως να δημιουργήσει ένα λειτουργικό σύστημα, αλλά κατάφερε να δημιουργήσει την βάση πάνω στην οποία εταιρείες κολοσσοί όπως οι Google, Canonical, Oracle, Samsung κ.α. σήμερα παράγουν νέα προϊόντα.

Ο Thomas Kuhn στο βιβλίο του «Η δομή των επιστημονικών επαναστάσεων», αναφέρει στο κεφάλαιο 6, για την λεγόμενη παραδειγματική αλλαγή, την δυσκολία για να γίνει αποδεκτό το καινούργιο στην ζωή αλλά και στην επιστήμη. Θεωρώ ότι η καινοτομία που βάζει το ποτάμι είναι κάτι που δεν είχε περιγραφεί στη χώρα μας, και συνοψίζεται ως η καινοτομία στην πολιτική. Θα το εξηγήσω με ένα παράδειγμα.

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Η εγκύκλιος μεταθέσεων εκπαιδευτικών 2013 - 2014


15-04-14 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2014
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των μεταθέσεων κατά το σχολικό έτος 2013-2014, κ α λ ε ί τους εκπαιδευτικούς Β/θμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 

* Οι αιτήσεις υποβάλλονται, από 23 - 04 - 2014 έως 02 - 05 - 2014, στις Δ/νσεις Δ.Ε. στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται τα σχολεία στα οποία ανήκουν οι εκπαιδευτικοί οργανικά ή έχουν τοποθετηθεί προσωρινά. 

* ΠΑΤΗΣΤΕ για την εγκύκλιο ΕΔΩ

* ΠΑΤΗΣΤΕ για τα έντυπα της αιτήσεως ΕΔΩ 

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

«Κανόνες της Εκκλησίας και σύγχρονες προκλήσεις» - Διεθνές Συνέδριο της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών στο Βόλο


Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου διοργανώνει από τις 8 έως τις 11 Μαΐου 2014, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας (Μελισσιάτικα, Βόλος) Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Κανόνες της Εκκλησίας και σύγχρονες προκλήσεις».

* Αναλυτικά για τα θέματα και τους εισηγητές στο Θεολογικό Σύνδεσμο

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Τι αλλάζει σε αποσπάσεις - μεταθέσεις εκπαιδευτικών


Πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών

Τα πάνω κάτω στο χρονοδιάγραμμα υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών, προκειμένου να κερδίσει από το επόμενο έτος τη μάχη των κενών που εμφανίζονται κάθε Σεπτέμβριο στα σχολεία σχεδιάζει τώρα να φέρει το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με τα σημερινά (7/4/2014) "ΝΕΑ", ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος  έχει βάλει ως νέο στόχο την αναμόρφωση του συστήματος υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών, καθώς πλέον υπάρχει αποτυπωμένη εικόνα του μεγαλύτερου ποσοστού των αναγκών στα σχολεία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας My School, όπου συμπληρώνονται σε καθημερινή βάση ποικίλες πληροφορίες για δεδομένα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. 
Ο σχεδιασμός είναι να ξεκινήσουν φέτος και στο εξής να ξεκινούν κάθε χρόνο πολύ νωρίτερα οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών και να ολοκληρωθούν πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού, ώστε το επόμενο σχολικό έτος, το οποίο μάλιστα θα ξεκινήσει 6 μέρες νωρίτερα, στις 5 Σεπτεμβρίου αντί στις 11, να αρχίσει με το δυνατότερο λιγότερα κενά.
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ: