Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ για τα σύγχρονα εκκλησιαστικά προβλήματα




Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η επιστημονική διημερίδα με θέμα "Σύγχρονα Εκκλησιαστικά Προβλήματα"
(http://religiousnet.blogspot.com/2011/03/21-22.html) που διοργάνωσαν το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ και ο σύλλογος προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος.

Σε ένα κατάμεστο κυριολεκτικά αμφιθέατρο από φοιτητές, καθηγητές θεολογίας, θεολόγους εκπαιδευτικούς, κληρικούς και μοναχούς παρουσιάστηκαν εισηγήσεις οι οποίες διαπραγματεύθηκαν μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν ενδεικτικά σε ζητήματα λατρευτικά, μεταφραστικά, ποιμαντικά, ιστορικά, κοινωνικά, θεολογικά, πολιτισμικά και θρησκειολογικά. Η ανταπόκριση των φοιτητών, λαϊκών και κληρικών ήταν εντυπωσιακή.
Τέθηκαν πολλά ερωτήματα ειδικά στο τέλος της χθεσινής απογευματινής συνεδρίας και σήμερα λίγο πριν τη λήξη της διημερίδας από νέους ανθρώπους που γνωρίζουν το έργο της Εκκλησίας και ενδιαφέρονται να ξεπεραστούν τα προβλήματα που εδώ και καιρό ταλανίζουν τα μέλη της. Όλοι οι εισηγητές έθιξαν σημαντικά προβλήματα, τα οποία αποτέλεσαν αφορμή για περαιτέρω σκέψη και συζήτηση. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο τελευταίες εισηγήσεις της σημερινής ημέρας ήταν αφιερωμένες στο μάθημα των θρησκευτικών στο σύγχρονο σχολείο.
Η διημερίδα έκλεισε με την ευχή να επαναληφθούν τέτοιες προσπάθειες. Τέλος ανακοινώθηκε ότι σύντομα να εκδοθούν και τα κείμενα των εισηγητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου