Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Ο καθηγητής Κων. Αρβανιτόπουλος νέος Υπουργός Παιδείας


Ο νέος Υπουργός Παιδείας κ. Κων/νος Αρβανιτόπουλος
Ο πανεπιστημιακός καθηγητής κ. Κων/νος Αρβανιτόπουλος, αναλαμβάνει νέος Υπουργός Παιδείας στη κυβέρνηση συνεργασίας (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ- ΔΗ. ΜΑΡ.) του Αντώνη Σαμαρά.  Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος ως αναπληρωτής υπουργός Παιδείας στη κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου ήταν εκείνος που στάθηκε αρωγός στο αίτημα της εκπαιδευτικής - θεολογικής κοινότητας να παραμείνει το θρησκευτικό μάθημα 5ωρο στο Νέο Λύκειο (αντί του 3ωρου που σχεδίαζε η τότε υπουργός κ. Αννα Διαμαντοπούλου) κάτι που τελικά επετεύχθη προκαλώντας  κολακευτικά σχόλια από τη πλευρά των θεολόγων εκπαιδευτικών καθώς και της Εκκλησίας για το πρόσωπο του τότε αναπληρωτή και νυν Υπουργού Παιδείας. 
* Στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο ενοποιείται με το υπουργείο Πολιτισμού, τον νέο Υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο, πλαισιώνουν ως αναπληρωτής υπουργός ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ κ. Κώστας Τζαβάρας και ως υφυπουργοί ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ.Γιάννης Ιωαννίδης και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θ. Παπαθεοδώρου.


Το "΅Who is who" του νέου υπουργού: 

Ο νέος Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Κων/νος Αρβανιτόπουλος είναι καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Παιδείας (επί υπουργίας Αννας Διαμαντοπούλου) στη κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου. Είναι έγγαμος και έχει μια κόρη.Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1960 και αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή Πειραιά το 1977.

Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, απ’ όπου αποφοίτησε το 1982, και συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική (MA 1985 και PhD 1989,School of International Service του Πανεπιστημίου American).

Από το 1987 μέχρι το 1989 δίδαξε ως Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων και Συγκριτικής Πολιτικής στο School of International Service του Πανεπιστημίου American στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Από το 1990 μέχρι το 1992 ήταν μεταδιδακτορικός υπότροφος και επισκέπτης ερευνητής στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard. Από το 1992 μέχρι το 1995 δίδαξε ως Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου George Mason στη Virginia των ΗΠΑ.

Από το 1995 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2001 δίδαξε ως Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από τον Φεβρουάριο του 2001 μέχρι τον Ιούλιο του 2008 ήταν Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, ενώ τον Ιούλιο του 2008 εξελέγη Πρωτοβάθμιος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει μέχρι σήμερα.

Από τον Ιούλιο του 2000 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής . Διετέλεσε Εξωκοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής  και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Unesco . Στις βουλευτικές εκλογές του 2004 συμμετείχε στην τιμητική 8η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της Ν.Δ. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007 συμμετείχε στην εκλογική μάχη ως εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τοποθετήθηκε στην τιμητική 6η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων  και μέλος της International Studies Association . Έχει δημοσιεύσει διάφορα βιβλία και άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Ήταν εισηγητής σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει δώσει διαλέξεις σε γνωστά Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Harvard, Princeton, Columbia, Georgetown, κ.ά.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου