Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Tι αλλάζει στα Θρησκευτικά - Ξεκινά η διαδικασία επιμόρφωσης των θεολόγων. Συνέντευξη του συμβούλου του Υπ. Παιδείας και προϊσταμένου του Γραφείου Σχεδιασμού και Εφαρμογών Α΄ του Ι.Ε.Π. κ. Στ. Γιαγκάζογλου


Αποτέλεσμα εικόνας για θρησκευτικά

Φωτ. αρχείου, από εκδήλωση για τα Θρησκευτικά στη Λάρισα (Ιανουάριος 2011) με ομιλητή τον κ. Στ. Γιαγκάζογλου (στο κέντρο) 

Οδυσσέας Ελύτης, Νίκος Γκάτσος, Μάνος Χατζηδάκης, Γιάννης Ρίτσος, Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Λοϊζος, Γιάννης Μαρκόπουλος, Γιώργος Χατζηνάσιος, Διονύσης Σαββόπουλος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, και άλλοι πολλοί, Κάλαντα, εγκώμια, δημοτικά τραγούδια, ντοκιμαντέρ, ταινίες (Κιαροστάμι, Ταρκόφσκι, Γιάννης Σμαραγδής κ.ά.) έργα τέχνης, πολυτροπικά κείμενα, ανανεώνουν και εκσυγχρονίζουν το διδακτικό υλικό που θα έχουν τη νέα σχολική χρονιά, στη διάθεσή τους οι εκπαιδευτικοί σε δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, για να διδάξουν το μάθημα των Θρησκευτικών (ΜτΘ). Για τις αλλαγές που θα ισχύσουν για το ΜτΘ, με «θεμελιώδη αρχή, στο εξής, την προσέγγιση των άλλων θρησκευτικών παραδόσεων και το σεβασμό στη θρησκευτική ετερότητα» μιλάει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Σταύρος Γιαγκάζογλου, σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας και προϊστάμενος του Γραφείου Έρευνας, Σχεδιασμού και Εφαρμογών Α΄ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).  

* Ολόκληρo το δημοσίευμα του Α.Π.Ε - Μ.Π.Ε. με τη συνέντευξη του Στ. Γιαγκάζογλου στο ιστολόγιο του Θεολογικού Συνδέσμου Λάρισας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου