Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Παρουσίαση της Μ.Ο.Χ.Ε στη Θεσσαλονίκη


Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ από τον εκδοτικό οίκο Στρατηγικές Εκδόσεις. Η εκδήλωση είναι η δεύτερη κατά σειρά που οργανώνεται από τις Στρατηγικές Εκδόσεις καθώς πριν λίγους μήνες είχε πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία αντίστοιχη εκδήλωση στην Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής, 24 Ιουνίου 2011) παρουσία της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στη Θεσσαλονίκη την εκδήλωση χαιρέτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, ενώ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, συνεργάτες της εγκυκλοπαίδειας και φοιτητές.

Για το έργο μίλησαν: Ο κ. Μιχαήλ Τρίτος, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, o κ. Νικόλαος Ζαχαρόπουλος, ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, o κ. Αντώνιος‐Αιμίλιος Ταχιάος, ακαδημαϊκός και ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, ο κ. Ιωάννης Καραβιδόπουλος, ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ και ο κ. Πέτρος Βασιλειάδης, καθηγητής του ΑΠΘ. Την παρουσίαση των ομιλητών ανέλαβε η κ. Λ. Χατζοπούλου, δρ. φιλολογίας και την εκδήλωση έκλεισε ο εκδότης κ. Ιωάννης Φλώρος με ευχαριστίες προς τους ομιλητές, τους συνεργάτες και τους παρισταμένους στην εκδήλωση.

Το μεγαλόπνοο αυτό θεολογικό έργο θα ολοκληρωθεί σε δώδεκα τόμους. Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί τέσσερις, ενώ βρίσκονται υπό έκδοση οι επόμενοι δύο τόμοι. Για το σκοπό αυτό συνεργάζονται καθηγητές πανεπιστημίου, ερευνητές, μοναχοί και κληρικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εγκυκλοπαίδεια θα περιλαμβάνει περισσότερα από 14.400 λήμματα σε περίπου 6.600 σελίδες συνολικά. Οι τομείς που θα καλύπτονται είναι: Αγία Γραφή, εκκλησιαστική ιστορία, πατρολογία, αγιολογία, λειτουργική, λαογραφία, σύγχρονα εκκλησιαστικά θέματα, δογματική, ηθική, φιλοσοφία, παιδαγωγική, ποιμαντική και θρησκειολογία.Υπολογίζεται ότι όταν η εγκυκλοπαίδεια ολοκληρωθεί ο συνολικός αριθμός των λέξων των λημμάτων που θα περιέχονται σε αυτήν θα ανέρχεται στις 6.600.000. Επιπλέον στους πολυτελείς τόμους της Μεγάλης Χριστιανικής Εγκυκλοπαίδειας θα περιέχονται συνολικά περίπου 7.800 έγχρωμες φωτογραφίες, αγιογραφίες, χάρτες, πίνακες και λοιπό βοηθητικό υλικό για τον αναγνώστη.

Σημειώνεται τέλος, ότι ο κάθε τόμος διατίθεται στο εμπόριο στην τιμή των 98 € ενώ ο εκδοτικός οίκος προσφέρει τη δυνατότητα προπαραγγελίας της εγκυκλοπαίδειας με προνομιακούς όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου