Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Eόρτιες ευχές Σχολικού Συμβούλου Θεολόγων


«Δετε  δωμεν πιστοί, πο γεννήθη Χριστός.  κολουθήσωμεν λοιπόν, νθα δεύει στήρ, μετ τν Μάγων νατολς τν Βασιλέων. γγελοι μνοσιν, καταπαύστως κε. Ποιμένες γραυλοσιν, δν πάξιον, Δόξα ν ψίστοις λέγοντες, τ σήμερον ν Σπηλαί τεχθέντι, κ τς Παρθένου, κα Θεοτόκου, ν Βηθλεμ τς ουδαίας». ( Κάθισμα του Όρθρου της εορτής των Χριστουγέννων)

Αγαπητοί μου Συνάδελφοι και συνεργάτες,

Μέσα στις ποικιλώνυμες πορείες των σημερινών ανθρώπων που γίνονται για την ειρήνη, για τις φυλετικές διακρίσεις, για τα ίσα δικαιώματα, για την οικονομική κρίση, για τις διάφορες «ελευθερίες» κ.λπ., ο εμπνευσμένος υμνογράφος της Εκκλησίας μας με  το ανωτέρω Κάθισμα του Όρθρου στα χαράματα της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων μάς προσκαλεί σε μια ευλογημένη και καινούργια πορεία: στη μυστική πορεία που μας φέρνει σ’ ένα σκοτεινό και άσημο σπήλαιο της Βηθλεέμ.

 Η πορεία για τη Βηθλεέμ έχει μια ανυπολόγιστη σημασία για τον άνθρωπο και δεν συγκρίνεται με καμιά από όσες οργανώνονται για το καλό του ανθρώπου. Γιατί η πορεία προς το ταπεινό σπήλαιο είναι πνευματική· και το αστέρι που θα φέγγει την πορεία μας, μέσα στις κρύες νύχτες δίχως φως και δίχως ζεστασιά, είναι το γλυκό αστέρι της Αγάπης, που είναι σα να το βαστάει το ίδιο το χέρι του Θεού, εκεί καταμεσής στον πνευματικό ουρανό μας, και φέγγει όλους τους ανθρώπους που πορεύονται με ταπεινή και καθαρή καρδιά προς το φτωχικό σπήλαιο της Βηθλεέμ.

Καλά Χριστούγεννα

Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα.

Το Νέο Έτος Ειρηνικό, Ευτυχισμένο και Δημιουργικό.

Με την αγάπη μου και την εκτίμηση μου στο πρόσωπο σας και στο
έργο σας 
  
Ο Σχολικός  Σύμβουλος των Θεολόγων

Δρ. Δημήτριος  Ε.  Φύκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου