Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013

Αγιον Ορος: Βηματίζοντας στον τόπο και την ιστορία του


To βιβλίο αυτό προσφέρει στον αναγνώστη είκοσι κείμενα για το Αγιον Ορος, συλλεγμένα από τον αειθαλή λειμώνα της υπερχιλιόχρονης αγιορειτικής πνευματικότητας, ιστορίας, τέχνης και παράδοσης.

Τα περισσότερα κείμενα είναι αποσπάσματα από την εκπομπή του συγγραφέα, οσιολογιωτάτου μοναχού Παταπίου Καυσοκαλυβίτου, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, που είχε τίτλο: «Αγιον Ορος: Βηματίζοντας στον τόπο και την ιστορία του». Στο βιβλίο περιλαμβάνονται, επίσης, συνεντεύξεις δημοσιευμένα και αδημοσίευτα άρθρα, καθώς και ομιλίες του συγγραφέα, της παρελθούσας δεκαετίας.

Πρόκειται για ένα πνευματικό οδοιπορικό σ΄ένα κόσμο έξω απ΄τον κόσμο, σ΄ ένα Ορος Αγιο, που είχε στις κοιλάδες και τις χαράδρες του έχει οργανωθεί εδώ και χίλια διακόσια χρόνια, μια πολιτεία ανθρώπινη μεν, αλλά με ουράνιο προσανατολισμό.

* Το Αγιον Ορος, το λέει και τ΄ όνομά του, είναι τόπος αγιασμένος. Η ζωντανή παρουσία της Αθωνίτισσας Θεοτόκου και οι ασκητικοί αγώνες των οσίων Αγιορειτών πατέρων κάνουν κάθε γωνιά του τόπο θεοφανείας. Ο σύγχρονος προσκυνητής, βηματίζοντας στο Αγιον Ορος, τόπο και την ιστορία του, το αισθάνεται αυτό και ψηλαφεί την παρουσία του Θεού σε κάθε του βήμα. Σ΄ αυτή την αναζήτηση το παρόν βιβλίο - το οποίο εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο "ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ Α.Β.Ε.Ε." - προσφέρεται ως χρήσιμος συνοδοιπόρος.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου