Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ταξίδι στον παραμυθένιο κόσμο τ΄ Αϊ – Βασίλη…


Επισκεψη του Γυμνασίου μας στο «Μύλο των ξωτικών»
και το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στα Τρίκαλα

Εξω απ΄το Κουρσούμ τζαμί, όπου φιλοξενείται Εκθεση αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας

Tην εκπαίδευση με την ψυχαγωγία συνδύασαν οι μαθητές του Γυμνασίου Γαλαξιδίου στο πλαίσιο επίσκεψής τους στα Τρίκαλα, τη περασμένη Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου.
Oι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές τους επισκέφθηκαν, κατ΄ αρχήν, το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, η οποία φιλοξενείται στο «Κουρσούμ τζαμί» Πρόκειται ται για μια εξαιρετική συλλογή πενήντα εκθεμάτων, που ξεκινούν από το ρομπότ – υπηρέτρια του Φίλωνος, τον «κινηματογράφο» του Ηρωνος, το υδραυλικό ρολόϊ του Αρχιμήδη και φθάνουν μέχρι και τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων, καλύπτοντας την εποχή από το 2.000 π.Χ.  μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Το Μουσείο παρουσιάζει δεκάδες αξιόπιστα και λειτουργικά ομοιώματα εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων και πρόκειται για το πληρέστερο και το πλέον αξιόπιστο  μουσείο του είδους παγκοσμίως. Τα εκθέματα συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, ενώ πολλά από αυτά είναι διαδραστικά.
Ο επόμενος σταθμός της επίσκεψης, καθαρά ψυχαγωγικός, είχε άρωμα Χριστουγέννων, καθώς αφορούσε τον «Μύλο των ξωτικών», στα Τρίκαλα, όπου εδρεύει το μεγαλύτερο παραμυθένιο εργοστάσιο του Αϊ – Βασίλη στο κόσμο, όπου ο Αϊ – Βασίλης και τα ξωτικά του κατασκευάζουν παιχνίδια, παρασκευάζουν γλυκίσματα, έχοντας συνεργάτες του μαθητές των σχολείων που καταφθάνουν απ΄ όλη την Ελλάδα!
* Τους μαθητές συνόδευσαν η διευθύντρια του σχολείου Βάντα Καραμανώλη και οι καθηγητές Χάρης Ανδρεόπουλος , θεολόγος, Γιάννα Γκούλτα μαθηματικός και Εύα Γεωργούλα, αγγλικών.

Οι συνοδοί καθηγητές Γιάννα Γκούλτα (μαθηματικός), Εύα Γεωργούλα (αγγλικών), Βάντα Καραμανώλη (δ/τρια - χημικός) και Χάρης Ανδρεόπουλος (θεολόγος), μπροστά στο ρολόϊ του Αρχιμήδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου