Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Γυμνάσιο Γαλαξιδίου: Πολιτιστικό δρομολόγιο - Επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας


Τον εικαστικό θησαυρό της γνωστής Συλλογής Κατσίγρα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές μας στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης (13/04/2011) του σχολείου μας στη «Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα» της Λάρισας

Οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους του μουσείου, είδαν από κοντά τα εργαστήρια της Πινακοθήκης και ενημερώθηκαν για την ιστορία της Συλλογής Κατσίγρα μέσα από την ξενάγηση της εικαστικού- ιστορικού τέχνης κ. Ελένης Φωλίνα η οποία παρουσίασε και ορισμένα από τα έργα ζωγραφικής, χαρακτικών και σχεδίων σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών (Kων/νου Μαλέα, Nικηφ. Λύτρα, Γιαν. Μόραλη, Αγήνορος Αστεριάδη, κ.α.), τα οποία εκτίθενται στη Πινακοθήκη μετά από προσφορά του γιατρού – συλλέκτη Γ.Ι. Κατσίγρα.  Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν, τόσο από την ομορφιά των εκτιθεμένων έργων της μόνιμα εγκατεστημένης συλλογής, όσο και από την πρωτότυπη χρήση των υλικών στους πίνακες της Βάσως Κυριάκη που εκτίθενται την περίοδο αυτή στο αίθριο του πρώτου ορόφου.

* Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές του σχολείου Χάρης Ανδρεόπουλος (ΠΕ01), Βάσω Καρακόζογλου (ΠΕ06) και Λάμπρος Μπουκουβάλας (ΠΕ19).   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου