Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Mεγάλη Ορθόδοξη Χριστιανική Εγκυκλοπαίδεια

Μεγάλη Ορθόδοξη Χριστιανική Εγκυκλοπαίδεια”. Πρόκειται για ένα σπουδαίο επιστημονικό έργο που εκδίδεται από τον γνωστό εκδοτικό οίκο «Στρατηγικές Εκδόσεις, Ιω. Φλώρος» που από μακρού χρόνου είχε συλλάβει την ιδέα της έκδοσης μιας πολύτομης εγκυκλοπαίδειας η οποία θα αφορούσε την Ορθοδοξία. Ως στόχος τέθηκε  η δημιουργία μίας όσο το δυνατόν πληρέστερης εγκυκλοπαίδειας που θα καλύπτει τις ανάγκες του αναγνωστικού κοινού στο γνωσιολογικό αντικείμενο της Ορθοδοξίας με σκοπό ο αναγνώστης να μπορεί εύκολα και γρήγορα να ανατρέχει στο θέμα που τον ενδιαφέρει και να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του με ακριβή και ολοκληρωμένο τρόπο.

Η εκδοτική πρωτοβουλία συνάντησε την ένθερμη στήριξη ικανής ομάδας επιστημόνων εγνωσμένου κύρους από τους οποίους συγκροτήθηκε η εποπτική και συντακτική επιτροπή. Διευθυντής σύνταξης του εγχειρήματος ανέλαβε ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. στον τομέα της Βιβλικής Γραμματείας, Πέτρος Βασιλειάδης, με μέλη της εποπτικής επιτροπής τον ομότιμο Καθηγητή του Α.Π.Θ. Γρηγόριο Ζαχαρόπουλο, τους Καθηγητές του Ε.Κ.Π.Α. Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο (Σαββάτο) και Γεώργιο Φίλια και Αρχισυντάκτη τον Καθηγητή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών Δημ. Πασσάκο.

Στη συγγραφική ομάδα μετέχει το σύνολο των μελών του διδακτικού προσωπικού των δύο θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, μέλη του διδακτικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, θεολόγοι εκπαιδευτικοί της Β/θμιας εκπαίδευσης με εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές (μεταξύ των οποίων και ο θεολόγος καθηγητής του Γυμνασίου και Λυκείου Γαλαξιδίου Χάρης Ανδρεόπουλος), μαζί με ερευνητές άλλων κλάδων των ανθρωπιστικών επιστημών,  καθώς και Επισκόπους της Εκκλησίας της Ελλάδος και των ελληνόφωνων εκκλησιαστικών διοικήσεων με εγνωσμένη συνεισφορά στα θεολογικά γράμματα. Μέχρι στιγμής για το 12τομο έργο έχει ολοκληρωθεί η έκδοση των 4 πρώτων τόμων, η παρουσίαση των οποίων θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στην Αθήνα τον ερχόμενο Ιούνιο. Βλ.  http://theology-xaris.blogspot.com/2010/12/blog-post_15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου