Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Παγκρήτια θεολογική ημερίδα με θέμα την κοινωνική κρίση

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων, για το τρέχον έτος 2011-12, έχει προγραμματίσει μια σειρά ημερίδων διαλόγου και προβληματισμού. Η πρώτη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Παναγίας Μπεντεβή, στο Ηράκλειο (πλησίον της εισόδου στην πόλη του Ηρακλείου από την Εθνική οδό, στον κόμβο της οδού Παπαναστασίου), το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011, με θέμα «Πνευματικές και ηθικές διαστάσεις της σύγχρονης κοινωνικής κρίσης», σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

07.00-10.00: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Μπεντεβή. Τρισάγιο στη μνήμη των κεκοιμημένων θεολόγων κληρικών και εκπαιδευτικών.

10.00-10.30: Καφές.

10.30-10.40:  Προσφώνηση από τον Πρόεδρο του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων κ. Γεώργιο Στριλιγκά. Σύντομη αναφορά τιμής και βράβευση των συναδέλφων θεολόγων εκπαιδευτικών και κληρικών που πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκαν.
Εισηγήσεις:
10.40-11.20: «Κρίση οικονομική ή κρίση του Θεού;». Εισηγητής: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ.

11.20-12.00: «Η οικονομική κρίση ως ηθική κρίση και ο ρόλος των εκπαιδευτικών στο σύγχρονο κόσμο». Εισηγητής: Ο κ. Ιωάννης Πυργιωτάκης, Καθηγητής και τ. Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

12.00-13.30: Συζήτηση.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και τη φιλοξενία της Ενορίας Παναγίας Μπεντεβή.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναμένεται η διάθεση των Πρακτικών των δύο τελευταίων θεολογικών συνεδρίων, των ετών 2009 στο Σπήλι και 2010 στη Σητεία, που βρίσκονται στη φάση της έκδοσης.

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων προσκαλεί τα Μέλη του και τους θεολόγους της Κρήτης για συμμετοχή στην εκδήλωση τονίζοντας την ανάγκη για κοινωνία και συνεργασία των θεολόγων στις κρίσιμες ημέρες που διανύουμε.

Στην πρόσκληση που απευθύνει στους Θεολόγους της Κρήτης το Δ.Σ. του Συνδέσμου αναφέρει:
«Με την ευλογία και την αμέριστη στήριξη της Εκκλησίας της Κρήτης και τη δική σας συμπαράσταση συνεχίζουμε την κοινή προσπάθεια για ευόδωση των σκοπών του Συνδέσμου μας.
Η ημερίδα μας, όπως και οι επόμενες που θα γίνουν σε άλλες πόλεις της Κρήτης, είναι παγκρήτιες εκδηλώσεις του Συνδέσμου μας. Στην κρίσιμη και με πολλές δυσκολίες περίοδο που διανύουμε, είναι αναγκαίο αλλά και όμορφο να εργαζόμαστε με κοινούς στόχους «ἐν τῷ συνδέσμῳ τῆς εἰρήνης» (Εφεσ. 4,3) με ελπίδα προκοπής «κατά πίστιν καί ἐπίγνωσιν ἀληθείας» (Τίτ. 1,1).

Προσκαλούμε όλους να συνεορτάσουμε συμμετέχοντας στην ευχαριστιακή σύναξη της Θείας Λειτουργίας. Να ενημερωθούμε από τους προσκεκλημένους εισηγητές και να διαλεχθούμε πάνω στο κρίσιμο ζήτημα της κοινωνικής και ηθικής κρίσης των ημερών. Να τιμήσουμε τους συναδέλφους που συνταξιοδοτήθηκαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου